Miért alakulnak ki az izomcsomók?

Napjaink igen gyakori problémája tapasztalatom szerint  és a hátfájás egyik fő oka, sokszor, a fájdalmas területek kiinduló, alap problémája lehet egy-egy fájdalmas gócpont, vagy izomcsomó. Izomcsomók elsősorban a vállon, háton, combban alakulnak ki, jelenlétük fájdalmas, megszüntetésük pedig nem megy máról holnapra.

Az izomcsomók kialakulása szempontjából meghatározó lehet az életvitel, a helytelen táplálkozási szokások, a mozgás hiánya vagy esetleg fokozott túl terhelés sportoláskor, vagy akár a mentális, lelki leterheltség.

A felsorolt okok mind kiválthatják az izom csomósodást, de bármilyen más jellegű szöveti felhalmozódást is - például zsírcsomók, akné, jó és rosszindulatú daganatok.

Kivételes esetekben előfordulhat, hogy sérülés útján keletkezik az izomcsomó, ha az izmokban szakadás sérülés történik - ez lehet makro vagy mikro egyaránt. Ilyenkor a forradási folyamatok miatt az izomszövet megrövidül, állaga tömörebbé, keményebbé válik, és hajlamosabb lesz a csomósodásra.

Mennyi idő kell a kezeléshez?

A csomók feloldása időt és szorgalmat igénylő feladat. Ami évek alatt halmozódott fel, annak eltüntetése sem lehetséges rövid idő alatt. apró lépésekben lehetséges, nem megy máról holnapra. A kisebb, borsónyi csomókat általában egy év alatt el lehet tüntetni, a nagyobbaknál azonban sokkal hosszabb időre van szükség. A rendszeres gyógymasszázs kezelés mellett pedig fontos, hogy változtass bizonyos dolgokon az életedben. Alapvetően nagyon ritka, hogy eltűnjenek a csomók, ennek oka, hogy kevesen képesek kitartó, fokozatos életmódbeli változtatásra. A csomók mindaddig jelen lesznek, amíg nem foglalkozol önmagaddal kellő komolysággal.

 

Időpontkéréshez kérlek vedd fel velem a kapcsolatot az alább látható elérhetőségek egyikén.
1024 Budapest, Margit kör út 35-37, 22-es kapucsengő, 2. E

Ajándékozz masszázst!
Toggle Bar